SAP SuccessFactors Recruiting İle İşe Alım Süreci Nasıl Dijitalleşiyor?

SAP tarafından geliştirilen kurumsal yazılımlar, uzun yıllardır güvenilir birer çözüm olarak şirketlerin ilk tercihleri arasında yer alır. Birçok farklı iş sürecinin yönetimi için SAP ürünü mevcuttur. SAP, SuccessFactors ile insan kaynakları yönetimi veya giderek yaygınlaşan ve daha geniş kapsamlı bir kavram olan insan sermayesi yönetimi (Human Capital Management, HCM) süreçleri için uçtan uca çözümler sunar. İnsan sermayesi yönetiminin en önemli kısımlarından biri de iş alım sürecidir. İşe alım sürecinin yönetimi ve tamamen dijitalleşmesi aşamasında ise SAP’nin sunduğu çözüm SuccessFactors Recruiting olur. Gelin, SuccessFactors Recruiting’e yakından göz atalım.

SuccessFactors Recruiting ile Tanışın

SuccessFactors Recruiting, SAP’nin insan sermayesi yönetimi ürünüdür. İşe alım süreçlerini yönetmeyi kolaylaştıran yapay zeka destekli SuccessFactors Recruiting ile yeni yetenekleri şirket bünyesine katma süreci çok daha verimli hale gelir. SAP SuccessFactors Recruiting çözümü ile iş ilanları oluşturabilir, ilanlarınızı geniş kitlelere duyurabilir, başvuru sahiplerini izleyebilir ve aday ilişkileri yönetim süreçlerini tek bir noktadan yönetebilirsiniz. Kısacası SuccessFactors Recruiting şirketlere işe alım süreçleri için uçtan uca bir çözüm sunar.

Şirketler için yeni yeteneklere olan ihtiyaç hiç durmaksızın devam eder. Üstelik yeni yetenekleri şirket bünyesine katmak şirketin geleceği için son derece önemli bir süreçtir. Bu sebeple şirketler küresel ölçekte çalışarak yetenekleri bulmak ve kendi ekiplerine dahil etmek için oldukça fazla emek harcar.

İşe alım süreçlerinde SuccessFactors Recruiting’i kullanarak dünyanın herhangi bir yerinde bulunan yetenekler ile şirketinizi buluşturabilirsiniz. Şirket başarısını artırmak için en doğru adaylara ulaşarak yapay zeka destekli süreçler ile işe alım yapabilirsiniz. Tüm bunları gerçekleştirmek için tasarlanan SuccessFactors Recruiting insan kaynakları uzmanlarının ihtiyaç duyduğu birçok özellik sunar.

SuccessFactors Recruiting ile Tanışın

SuccessFactors Recruiting’in Özellikleri Nelerdir?

İşe alım süreci sadece şirketin bulunduğu lokasyonla sınırlı olmayan, küresel ölçekte yürütülmesi gereken bir süreçtir. Şirketi gelecek yıllara başarı ile taşıyacak olan yeteneklere ulaşmak ve şirket bünyesine dahil etmek görünenden çok daha zahmetli bir süreçtir.

İş İlanı Oluşturma Özellikleri

Yeni yetenekleri şirketinizin bünyesine dahil edebilmek için öncelikle onlara ulaşmanız gerekir. SuccessFactors Recruiting’in iş ilanı yayınlamaya dair özellikleri ile ihtiyaç duyulan yeteneklere ulaşmanız kolaylaşır.

İş ilanı oluşturma özellikleri ile insan kaynakları uzmanları tek bir noktadan iş ilanlarını oluşturarak yayınlayabilir. Üstelik yayınlanan ilanlar farklı dillerde ve farklı lokasyonlara yönelik olarak hazırlanabilir. Oluşturulan iş ilanlarının ücretli veya ücretsiz birden fazla iş ilanı sitesinde, üniversite ilan panolarında, farklı diğer platformlarda ve bu alanda çalışan ajanslar ile paylaşılması sağlanabilir. Bu özelliklerle oluşturulan iş ilanlarının çok daha fazla adaya ulaşması sağlanırken tek bir noktadan yönetilebilmesi ile zaman ve iş gücü daha verimli bir şekilde kullanılabilir.

İşe Alım Pazarlaması Özellikleri

SAP SuccessFactors Recruiting dahili işe alım pazarlaması çözümleri ile gelir. Bu özelliklerin içinde en öne çıkanı ise Kariyer Sitesi Oluşturusucu’dur. Hızlı ve basit bir şekilde şirketiniz için kariyer sayfaları oluşturarak yayınlayabilirsiniz. Bunun için herhangi bir teknik bilgi birimine gereksinim duyulmaz.

Aday ilişkileri yönetimi (CRM) çözümü kapsamında yetenek toplulukları oluştururulabilir. Şirketinize ilgi duyan adayların bu topluluğa dahil olmasını sağlayarak gelecek iş ilanları için yeteneklere ulaşımı hızlandırabilirsiniz. Aynı zamanda adaylar için de yeni iş ilanlarından hızlı bir şekilde haberdar olma imkanı sunmuş olursunuz. Yetenek havuzuna dahil olan proaktif adayları hedefleyen e-posta kampanyaları sayesinde bu adaylarla iletişimi yürütebilirsiniz. Gerçekleştirilen kampanyalar ile adayların şirketinizde çalışma istediğinizi aktif tutabilir veya artırabilirsiniz.

SuccessFactors Recruiting’in işe alım pazarlaması özellikleri detaylı bir yönetim paneline sahiptir. Bu yönetim paneli üzerinden işe alım pazarlamasına ve kariyer sayfalarınıza dair detaylı raporlara erişim sağlayabilirsiniz.

SuccessFactors Recruiting’in Özellikleri Nelerdir?

İşe Alım Yönetimi Özellikleri

İşe alım yönetimi özellikleri, SuccessFactors Recruiting çözümünün kalbinde yer alır. İşe alım sürecini iyileştiren, aday deneyimini bir sonraki adıma taşıyan SuccessFactors Recruiting çözümü, kapsamlı aday ilişkileri yönetimi (CRM) ve güçlü başvuru izleme sistemi (ATS) içerir.

SuccessFactors Recruiting, toplanan başvuruların ve özgeçmişlerin değerlendirilmesi için sunduğu yapay zeka destekli başvuru izleme sistemi (ATS) ile öne çıkar. İşe alım sürecinin adil, adayların beceri ve yeteneklerinin ön plana çıkarılarak gerçekleştirilmesi sağlanır. Oluşturulan ilanlar sonucu gelen başvurular yapay zeka kullanılarak taranır. Bu özellik sayesinde başvuruların değerlendirilmesi çok daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

SuccessFactors Recruiting’in Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

yürütülmesine yardımcı olur. Bulut tabanlı ve mevcut alternatifler içerisinde yetenekleri ile ön plana çıkan SuccessFactors Recruiting, avantajları sayesinde şirketlerin insan sermayesi yönetimi sürecini iyileştirir. SuccessFactors Recruiting’i tercih eden kuruluşların kazandığı avantajlardan bazıları ise şunlardır:

  • SuccessFactors Recruiting, bulut tabanlı bir çözümdür. İnternet bağlantısının olduğu herhangi bir konumdan erişilebilir.
  • Mobil uygulama aracılığı ile insan kaynakları uzmanları iş alım sürecine dair birçok süreci hareket halindeyken dahi kontrol edebilir.
  • Şirketler için işe alım sürecini hızlandırır ve kolaylaştırır.
  • İşe alım sürecinde harcanan iş gücü ve zamanın daha verimli kullanılmasına katkı sağlayarak iş veren verimliliğini arttırır.
  • Adaylar için daha iyi bir deneyim sunulmasına yardımcı olur.
  • Yapay zeka destekli özellikleri ile yetenek kazanımını iyileştirir.
  • İşe alım sürecinde söz sahibi olan herkesin ortak çalışmasına imkan tanır.
  • Farklı ülkeler tarafından uygulanan KVKK ve GDPR gibi kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal uygulamalara uyumlu bir çözümdür.
  • İşe Alım Pazarlaması özellikleri sayesinde yeteneklere erişim çok daha kolaydır.
  • Diğer SAP SuccessFactors çözümleri dahil olmak üzere birçok yazılım ile ortak çalışabilir.

Güncel SAP ve İşinizi Geliştirecek Haberler için Bültenimize Kaydolun

İşe alım süreçlerini yönetmeyi kolaylaştıran yapay zeka destekli SAP SuccessFactors Recruiting ile yeni yetenekleri şirket