Zimmet Yönetiminde
Tam Kontrol Sağlayın

Zimmet süreçlerinizi kolayca yönetin, varlıklarınızın takibini sağlayın ve verimliliği artırın. SAP çözümlerimizle, zimmet işlemlerinizi daha etkin ve güvenli bir şekilde gerçekleştirin.

Lupe Zimmet ürünü nedir ve ne işe yarar ?

SAP sistemi üzerinde çalışan Lupe Zimmet ürünü Fiori altyapısını kullanarak Web arayüzü ile çalışan mobil uyumlu bir uygulamadır. Lupe Zimmet ürünü ile personellere zimmetlenmesi gereken ekipmanların zimmet verme, zimmet alma ve ekipman takibi süreçlerini Bakım Onarım ve İnsan Kaynakları modülleriyle entegre bir şekilde yönetir.

• Sistem üzerinde ekipman olarak tanımlanan tüm ekipmanlar sistemde kayıtlı tüm personellere veya oluşturulacak birimlere zimmetlenebilmektedir.
• Her bir ekipman için 1. ve 2. sorumlu olarak birey zimmeti verilebilir veya seçilecek olan birime ve ilgili birimin sorumlusuna zimmetlenerek birim zimmeti verilebilir.
• Her bir zimmet fişi için n adet ekipman zimmeti sağlanarak tek fiş üzerinden takip sağlanabilmektedir.
• Her bir zimmetleme fişi onaya tabi tutulmaktadır.
• Onaylanan her fiş için barkodlu çıktı alınmaktadır, bu çıktı ıslak imza ile imzalanarak tekrar sisteme yüklenebilmektedir.
• Her ekipman için barkod alınabilmektedir, ekipmanlara yapıştırılan etiketler vasıtasıyla zimmet aktarımları barkod üzerinden sağlanabilmektedir.
• İlk zimmetleme işlemi gerçekleştikten sonra ekipmanlar hiçbir zaman zimmetsiz kalmamaktadır. Sadece aktarım işlemi yapılarak kullanım ömrü bitene kadar bir sorumluya atanmalıdır.
• Bakım onarım modülü aktif kullanılıyor ise sorumlu personel üzerindeyken kaç defa tamir gördüğü, bakım onarım maliyeti ile ilişkilendirilerek raporlanmaktadır.
• Personel işten ayrılma işlemi gerçekleştirilirken üzerinde zimmet var ise işten ayrılma engellenebilmekte, veya uyarı verilebilmektedir.
• Zimmet onayları iç süreçlere göre aktifleştirilebilmektedir.
• PM Modülü kullanımı yok ise basit haliyle uyarlamalar yapılarak zimmetlenecek ekipmanlar oluşturulabilmelidir.
• Teslim tesellüm çıktısı için firma bazlı tasarım yapılmabilmektedir.

Lupe Zimmet Takibi

Zimmet takibi istenen tüm ekipmanlar için sorumlu belirlenmektedir.

Zimmet üzerindeyken arızalanan kaybolan ekipmanlar için sorgulama yapılabilmektedir. Bu sayede kıymetli ekipmanların kaybolma riski düşürülmektedir.

Aktif zimmetler raporu sayesinde hangi ekipmanın aktif olarak kimin üzerinde olduğu, son zimmetlenme lokasyonları anlık takip edilebilmektedir.

İşten ayrılmalarda IK modülünde çıkış işlemi yapılırken zimmet kontrolü yapılabilmekte ve bu sayede ayrılan personelde firmaya ait bir ekipman kalmaması sağlanabilmektedir

Firma sisteminde aktif kullanılan personel portal mevcut ise hazırlanmış olan zimmetlerim webservisi sayesinde mevcut portale zimmetlerim sekmesi eklenerek personelin kendi üzerindeki zimmetlenmiş ekipmanları listelemesi sağlanabilmektedir.

Diğer Lojistik Çözümlerimiz

Lupe IXP

Uluslararası ticaret işlemlerini kolaylaştırın.

Satınalma Yönetimi

Satın alma süreçlerinizi
optimize edin.

Mobil QM

Kalite süreçlerinizi iyileştirin ve standardize edin.

IT Talep

IT Taleplerinizi
Hızla ve Etkin Yönetin